400 milyondan fazla kullanıcısı ile en popüler çevrimiçi müzik servisi olan Spotify neredeyse tüm müziklere yüksek kalitede erişme imkanı sunuyor. Tabi başta Apple Music olmak üzere rakiplerinin her geçen gün artması nedeniyle servise veda etmek isteyenlerin sayısı da artıyor. Bu kapsamda Spotify hesap silme nasıl yapılır? sorusunu cevapladık. İşte detaylı Spotify hesap kapatma rehberi!
Spotify Hesabını Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kullanıcı Adı: Spotify hesabınızı sildikten sonra kullanıcı adınızı kaybedeceksiniz. Yani aynı kullanıcı adıyla daha sonra yeniden hesap oluşturmanıza izin verilmiyor. Eğer daha sonra tekrar kullanmayı planlıyorsanız, hesabı silmek yerine bekletmenizi tavsiye ediyoruz.
- Müzik ve Çalma Listeleri: Silme işlemi sonrasında kaydettiğiniz tüm müzikler ve oluşturduğunuz çalma listeleri kaybolacak. Tahmin edebileceğiniz gibi takipçilerinizde kaybolacak.
- Premium Üyelik: Eğer Spotify’ı ücretli bir şekilde kullanıyorsanız yani Premium üyeliğe sahipseniz, öncesinde Premium üyeliğinizi iptal etmeniz gerekiyor.
Spotify Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?
- Spotify İletişim Formu sayfasına gidin ve “İletişim Formu” seçeneğine tıklayın.
- Ekranınıza gelen sayfada “Hesap” butonuna basın.
- Daha sonra “Hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum” seçeneğine tıklayın.
- “Hesabı kapat” butonuna tıklayın.
- Karşınıza çıkan sayfada tekrar “Hesabı kapat” seçeneğine tıklayın.
- Spotify hesap silme işlemini yapmadan önce, uygulamanın hesabınızı kapattığınızda neler olacağı konusunda yazdığı yazıyı okuduktan sonra “Devam” butonuna basın. Daha sonra hesabı neden kapatmak istediğinize dair bir soru yöneltilecek, cevaplayın ve “Soru Gönder” butonuna basın.
Bu işlemleri sizlere sunduğumuz sıra ile yaparsanız Spotify hesap kapatma işleminiz başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.
Eğer isterseniz bu işlemleri yapmadan hesap silme linki ile direkt hesap silme sayfasına da ulaşabilirsiniz.
Spotify hesap silme linki: Spotify Hesap Silme
Spotify Silme İşleminden Sonra Ne Olur?
Hesabı silme işleminden sonra, kullanıcı adınız artık kullanılmaz hale gelir. Aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açma imkanınız olmaz. Oluşturduğunuz bütün çalma listeleri kaybolur. Beğendiğiniz şarkılara bir daha ulaşamazsınız. Spotify üzerinden takipçileriniz varsa, Spotify silme işleminden sonra takipçilerinizi kaybedersiniz.
Spotify hesap silme işlemini geri alabilir misiniz? Spotify bu konu hakkında pek bilgi vermemiş olsa da bazı kaynaklar silme işleminden en az 2 hafta sonrasında kadar Spotify’a girmemenizi tavsiye ediyor. Eğer 2 hafta içerisinde Spotify hesabınıza tekrar giriş yapmaya çalışırsanız Spotify hesap kapatma işleminiz iptal olacaktır.
Bunun dışında eğer Spotify hesap silme işleminden sonra hesap açmak isterseniz, yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni bir kullanıcı adı kullanmalısınız ve çalma listelerinizin saklanmasını istiyorsanız “Free Hesabını Koru” butonuna basmalısınız.
Spotify Hesap Kapatma İşleminden Sonra Ücret Alınır mı?
Eğer Spotify Premium kullanıcısıysanız, Spotify hesap silme işleminde dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmakta. Bazen Spotify silme işlemi yapıldıktan sonra bile kullanıcılardan ücret alındığı durumlar oluyor. Bu durumun olmasının sebebi ise hesap sildiğiniz zamanın hesap geçiş dönemine denk gelmesi. Premium hesap kullanıyorsanız ve hesap silme işlemi yapmak istiyorsanız, bu işlemi hesap faturalandırma döneminden en az iki-üç gün önce yapmalısınız. Aksi takdirde Spotify Premium üyeliğinizin o ayı kapsayan ücretini de ödemeniz gerekebilir. Ancak başka hiçbir koşulda hesap silme işleminden sonra sizden para talep edilmemektedir.
Spotify hesap kapatma işlemini sizlere anlattığımız bu yazımızda, Spotify kapatma nasıl yapılır kısaca anlattık. Sizlerin her sorusunu cevaplamaya çalıştığımız Spotify hesabı silme yazımız umarız sizler için yararlı olmuştur.




